SLOŽENÍ:
Mletý výlisek z lněných semen. Čistý přírodní produkt bez chemických konzervantů s nízkou hladinou omega-6 mastných kyselin. Paleomouka je sušený výlisek semen, který zůstává po lisování oleje. Je určena k přípravě pokrmů a jako přísada při pečení a smažení.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
100g výrobku obsahuje:
En. hodnota: 1196 kJ/289kcal
Bílkoviny: 33g
Cukry: 1g
Tuky: 8g
Nasycené tuky: 1g
Vláknina: 40,3g
Omega-6: max. 2g
Omega-3: 4-5g
Sodík: 50mg
ALERGENY:
může obsahovat stopy mandlí, arašídů, sezamu, sóji a vlašského ořechu
SKLADOVÁNÍ:
Na suchém a chladném místě
Recept z lněné Paleomouky:
Kakaové pusinky
2 vejce
3 polévkové lžičky xylitolu*
0,5 kávové lžičky vanilkového cukru nebo vanilky
0,5 sáčku prášku do pečiva nebo 1/4 sáčku jedlé sody
1 polévková lžíce kakaa
2 dcl vody
12 dkg lněné Paleomouky
2 polévkové lžičky oleje na pečení
trochu xylitolu na posypání koblih
V misce řádně vyšleháme vajíčka, přidáme xylitol, vanilkový cukr (vanilku), kakao a prášek do pečiva (sodu). Když je směs dobře vyšlehaná, přidáme lněnou Paleomouku a nalijeme olej. Rychle zpracujeme těsto, směs rychle houstne. Ve velké pánvi smažíme pusinky na oleji asi 3 minuty, obracíme. Posypeme xylitolem nebo potřeme marmeládou bez cukru. Je důležité, aby se pusinky smažily pomalu, neboť takto zevnitř zůstanou měkké a vně příjemně křupavé.
*Xylitol je sladidlo, které se nachází v přírodě v mnoha druzích ovoce a zeleniny, včetně různých bobulí, zejména ve švestkách, malinách a jahodách, jeho zdrojem jsou i kukuřičné plevy, plevy ovse apod. Xylitol je vhodný i pro diabetiky a má asi o 40 % menší kalorický obsah než běžný cukr. Někdy se také nazývá březový nebo dřevný cukr. Xylitol pro tento recept je také možné nahradit běžným cukrem, třtinovým, palmovým a kokosovým cukrem nebo pro diabetiky sladidlem ze stévie.
OBSAH:
300g