SLOŽENÍ:
Mletý výlisek z petrželových semen a sušené petrželové natě. Přírodní produkt bez chemických konzervantů. Paleomouka je sušený výlisek semen, který zůstává po lisování oleje. Je určena k přípravě pokrmů, jako přísada při pečení, je vynikající použití při přípravě polévek, masových vývarů, omáček, šťáv a jako dochucovadlo.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
100g výrobku obsahuje:
Bílkoviny: 15g
Cukry: max. 1g
Tuky: 6g
Nasycené mastné kyseliny: max. 1g
Vláknina: 30g
Omega-6: max. 0,4g
Kyselina olejová: 5,5g
Sodík: 3,5mg
Energetická hodnota: 846kJ / 222kcal
Podíl petrželových semen: 90%
Podíl sušené petrželové natě: 10%
SKLADOVÁNÍ:
Na suchém a chladném místě
ALERGENY:
může obsahovat stopy mandlí, arašídů, sezamu, sóji a vlašského ořechu
může obsahovat stopy mandlí, arašídů, sezamu, sóji a vlašského ořechu
Recept z petrželové Paleomouky:
Noky s petrželkou
4 vejce
0,5 kávové lžičky soli
2 špetky jedlé sody
1 velký stroužek lisovaného česneku
12 dkg dýňové Paleomouky
2 dkg petrželové Paleomouky
Vejce vyšleháme se solí a sodou. Přidáme česnek, dýňovou a petrželovou mouku a pár minut necháme odstát. Ze směsi vytvoříme nočky – můžeme si pomoci tím, že namáčíme ruce do teplé vody. Takto vytvořené noky vaříme ve vroucí vodě cca 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Vybereme cedníkem. Podáváme s boloňskou nebo houbovou omáčkou.
OBSAH:
150g