hledat
Potřebujete poradit? Volejte 603 430 176
kategorie

Produkty

Aktuální kurz EURO

1 EUR = 23.50 Kč

Vybírat podle

Mandlovo-amarantová Paleomouka RAW 300g Solio

Země původu: Maďarsko
Dostupnost: není skladem
Cena: 88,-
RAW - potraviny, které byly zpracovávány při teplotě nepřesahující 45°C Toto zboží dodáváme do prodejen uvedených na našem eshopu pod ikonou PRODEJNY Fairtrade Fairtrade Fairtrade

SLOŽENÍ:

Mletý výlisek z mandlových a amarantových semen. Čistý přírodní produkt bez chemických konzervantů s nízkou hladinou omega-6 mastných kyselin. Paleomouka je sušený výlisek semen, který zůstává po lisování oleje. Je určena k přípravě pokrmů a jako přísada při pečení. Mandlovo-amarantová Paleomouka obsahuje vysoký podíl vlákniny. Jedná se o bezlepkový produkt.
Podíl mandlových semen: 90%
Podíl amarantových semen: 10%

NUTRIČNÍ HODNOTY:
100g výrobku obsahuje:
NUTRIČNÍ HODNOTY
En. hod.: 1550kJ/234kcal
100g výrobku obsahuje:
Bílkoviny: 5g
Cukry: 22g
Tuky: 23g
Nasycené tuky: 3g
Vláknina: 30g
Omega-6: max. 12g
Omega-3: max. 2g
Na: 8mg, Ca: 33mg,
Fe: 4,7mg
 
ALERGENY:
může obsahovat stopy mandlí, arašídů, sezamu, sóji a vlašského ořechu
 
SKLADOVÁNÍ:
Na suchém a chladném místě
 
Recepty z mandlovo-amarantové Paleomouky:
 
Mandlové kuličky
 
Ingredience pro 4 osoby:
100g ovocné Paleomouky (nebo jiné, dle chuti)
100g mandlovo-amarantové Paleomouky
1 lžička (nebo podle chuti) cukru (xylitolu*)
nastrouhaná citronová kůra
1-2 dcl rýžového mléka (podle chuti)
kokos
 
Sypké ingredience smícháme a nasypeme do rýžového mléka. Ze hmoty vytvoříme kuličky, podáváme s lístky máty. Můžeme přidat ovocnou šťávu, marcipán a jiné přísady podle chuti.
 
Višňový piškotový koláč
 
6 vajec
10 dkg xylitolu*
nastrouhaná citronová kůra
1/2 kávové lžičky prášku do pečiva nebo sody
1/2 lžičky vanilky nebo vanilkový cukr
13 dkg mouky mandlovo-amarantové Paleomouky
5 dkg sezamové Paleomouky
50 dkg vypeckovaných višní
pekáč 25x30 cm
 
Troubu předehřejeme na 170°C. V misce vyšleháme bílky na sníh. K odděleným žloutkům přidáme prášek do pečiva, xylitol, citronovou kůru a vanilku. Utřeme do pěny, přidáme půl dávky obou druhů Paleomouky a pořádně vymícháme. Pak střídavě přidáváme po lžičkách vyšlehané bílky a zbytek Paleomouky. Dáváme pozor, aby těsto zůstalo vzdušné a podobné pěně. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení, posypeme višněmi a 30 minut pečeme. Upečený koláč necháme vychladnout a krájíme na kostky.
 
 *Xylitol je sladidlo, které se nachází v přírodě v mnoha druzích ovoce a zeleniny, včetně různých bobulí, zejména ve švestkách, malinách a jahodách, jeho zdrojem jsou i kukuřičné plevy, plevy ovse apod. Xylitol je vhodný i pro diabetiky a má asi o 40 % menší kalorický obsah než běžný cukr. Někdy se také nazývá březový nebo dřevný cukr. Xylitol pro tento recept je také možné nahradit běžným cukrem, třtinovým, palmovým a kokosovým cukrem nebo pro diabetiky sladidlem ze stévie.

OBSAH:

300g