hledat
Potřebujete poradit? Volejte 603 430 176
kategorie

Produkty

Aktuální kurz EURO

1 EUR = 23.50 Kč

Vybírat podle

Bílá perla východu Slzovka obecná TCM Herbs 200g

Země původu: Thajsko
Dostupnost: skladem
Cena: 83,-
ks
RAW - potraviny, které byly zpracovávány při teplotě nepřesahující 45°C Fairtrade Fairtrade Fairtrade
Bezlepková jednodruhová obilnina.
 
YI YI REN - doplněk stravy
 
Slzovka obecná (také Jojobovy slzy, čínsky Yi yi ren, japonsky Hatomugi) je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě. Byla základem stravy ve starém Egyptě, Palestině či Řecku.
 
SLOŽENÍ:
Slzovka obecná (Coix lacryma-jobi) semena
 
Způsob použití a dávkování:
Je vhodná jako přídavek do kaší, polévek nebo zdravotních čajů. 40 g denně, tj. 2 vrchovaté polévkové lžíce
40 g denně, tj. 2 vrchovaté polévkové lžíce
 
 
NUTRIČNÍ HODNOTY:
Energetické hodnoty na 100g slzovky 1624 kJ/363 kcal, Tuky 6,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,99 g, Sacharidy 67,83 g, z toho cukry méně jak 0,2 g, Bílkoviny 14,2 g, Sůl 0,2 g.
Energetické hodnoty v denní porci slzovky (50g) 812 kJ/181 kcal, Tuky 3,1 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,49 g, Sacharidy 33,92 g, z toho cukry méně jak 0,1 g, Bílkoviny 7,1 g, Sůl 0,1 g.
 
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu pri teplotě do 25°C. Uchovávejte mimo dosah dětí.
 
NEPOUŽÍVAT dle tradiční čínské medíciny v případě:
těhoteství, při akutním infekčním onemocněním (chřipka, angína apod.)
těhotenství, při akutním infekčním onemocnění (chřipka, angína apod.)

Více na: https://www.patentnimedicina.cz/cz/bylinne-produkty/dle-kategorii/dieteticka-potravina/910-bioslzovka-bila-perla-vychodu
 
OBSAH:
200g
 
RECEPTY:

Vyzkoušejte sami...

- Slzovku přidávejte občas po troškách při vaření naturální rýže, přidává se jako příloha, ne však většinou samostatně, ale právě s rýží, kuskusem, bulgurem (slzovka se přidává max.1/3).

- Hrstku slzovky můžete též přidávat do každé polévky k obohacení a zahuštění.

- Uvařená slzovka s rýží může sloužit i jako výchozí surovina pro další výrobu- např. když směs ze slzovky rozmixujete, můžete z hmoty udělat pomazánku nebo chutné smažené placičky. Když ho zapečete, získáte obdobu sekané či nákypu.

- Výborná je s houbami připravený jako „kuba".

 
Slzovka se zeleninou a řasou:
2/3 rýže, 1/3 slzovky se vaří společně s mořskou řasou (např.Kombu-urychlí vaření a obohatí pokrm o cenné minerály). Odvar se pije jako léčivý čaj. Uvařené obiloviny můžeme dále upravit např. jako "Kubu", či směs rozmixovat a použít jako základ pro pomazánku, prejt, nákyp, smažené placičky.
 
Čínská polévka se slzovkou:
1 čerstvé kuře, 2 1/2 l vody, 30 g slzovky namočené přes noc ve vodě, 5 nasekaných plátků čerstvého zázvoru, 300 g pokrájených čerstvých hub, 3 snítky nasekané cibulky, 1 PL soli, 2 PL rýžového vína, 1/2 ČL čerstvě mletého pepře. Očistíme kuře a nakrájíme ho na plátky. Plátky dáme do hrnce s vodou a předem namočenou slzovkou, zázvorem a přivedeme k varu. Poté ztlumíme plamen a dusíme 2 hodiny, dokud není kuře křehké.
Přidáme všechny ostatní ingredience, dusíme cca 2 minuty a polévku můžeme podávat.
 
Mrkev se slzovkou:
500g mrkve nakrájíme na kostky a spaříme horkou vodou nebo lehce povaříme. V jiném hrnci uvaříme asi 1kg slzovky-vaříme cca 1,5 hodiny na hustou a lepivou kaši. Smícháme a ještě povaříme, případně můžeme přidat trochu třtinového cukru.