hledat
Potřebujete poradit? Volejte 603 430 176
kategorie

Produkty

Aktuální kurz EURO

1 EUR = 23.50 Kč

Vybírat podle

Zelená káva zrnková BIO RAW 250g Salute Livi

Sleva 10%
Země původu: Peru
Dostupnost: skladem
Původní cena: 82,-
Ušetříte: 8,-
Cena: 74,-
ks
RAW - potraviny, které byly zpracovávány při teplotě nepřesahující 45°C Toto zboží dodáváme do prodejen uvedených na našem eshopu pod ikonou PRODEJNY BIO kvalita Fairtrade Fairtrade Fairtrade

Díky tomu, že zrnka neprošla vysokou teplotou, nepřišla o některé prospěšné složky, které by se pražením odstranily.

SLOŽENÍ:
100% zelená káva arabica El Palomar Peru

Každý již někdy slyšel o pozitivních účincích zelené kávy, někteří ji dokonce vyzkoušeli. Bobulím zelené kávy se přisuzují velmi pozitivní účinky na lidský organismus. Jaký je však skutečný rozdíl mezi zelenou a černou kávou?

Pokud byste někdy navštívili kávovou plantáž, zřejmě by vás zarazilo, jak vlastně rostoucí káva vypadá. Není ani zelená, ani černá, je červená. Vzhledem plodů se nejvíce podobá našim šípkům. Vlastní kávové zrno je ukryto uvnitř plodu, který se musí nejdříve sklidit a nechat několik dní vysušit. Následně teprve ztmavne a zezelená.

ZPŮSOB PŘÍPRAVY:
Jemný nápoj lze připravit i z celých zrn. Zelenou kávu (celá zrna) nejprve nechte 2-3 hodin v misce s vlažnou vodou. Pokud ji máte již namletou, tento krok ignorujte. Na jeden šálek bude potřeba zhruba 7 g zelené kávy, což jsou zhruba 2 kávové lžičky. Zalijte vroucí vodou a nechte zhruba 5 minut vyluhovat.

DOPORUČENÍ:
Je dobré vědět, že chutná trochu jako zelený čaj, ale nebojte – chuť kávy tam stále je. Výsledný nálev nevytváří cremu, takže vzhled cappuccina nečekejte. Pokud kupujete nemletou kávu, pamatujte, že je potřeba kvalitní mlýnek, který si s tvrdými zrnky poradí. A pokud si myslíte, že se Vám jako kávovému gurmánovi s nějakou zelenou kávou nezavděčí vězte, že zrnka zelené kávy jsou stejně pečlivě vybírána, jako zrnka jakékoliv jiné kvalitní kávy.

Zelená káva si (stejně jako její “černá sestra”) zachovává svůj podíl kofeinu. Díky tomu, že káva neprojde pražením, obsahuje překvapivě více kofeinu, než klasická.

UPOZORNĚNÍ:
Díky vysokému obsahu kofeinu se nedoporučuje pití zelená kávy nastávajícím a kojícím maminkám.

NUTRIČNÍ HODNOTY  ve 100g:
Energetická hodnota 118 kcal; Bilkoviny: 8g; Sacharidy: 5g, z toho cukry: 5g; Tuky: 0g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0g; Sůl: 0g; Vláknina: 30g

USKLADNĚNÍ:
Uchovejte v suchu a temnu

OBSAH:
250g