Pistáciový olej 250ml
Pistáciový oříšek je plod dřeviny pistácie. Tato dřevina roste ve Střední a přední Asii, dorůstá se 12m a dožívá až 300 let. Cíleně se pěstovala již v době antiky.
Za studena lisovaný olej z pistáciových oříšků je tmavě zelený a aromatický. Obsahuje velké množství bílkovin, cukru, draslíku, hořčíku, vápníku, železa, zinku a selenu. Je bohatý na nenasycené mastné kyseliny (zejména omega 3 a omega 6), vitamíny a minerální prvky.
V lidovém léčitelství se používá jako lék na abscesy, pohmožděniny, jaterní sklerózu a na hojení ran.
Rozšířené použití má v kosmetice jeko velmi luxusní olej nejen díky svým hydratačním účinkům (má podobné vlastnosti jako mandlový olej), ale i podílu minerálních látek, vitamínů a nenasycenýcvh mastných kyselin. Pistáciový olej posiluje bariérovou funkci kůže, napomáhá tlumit veškeré projevy stárnutí, aktivně vyhlazuje vrásky a zvyšuje elasticitu pleti. Olej je vhodný pro každý typ pleti, dá se použít i k masážím a jako základní olej.
V kuchyni nachází pistáciový olej také své využití. Je to výtečný dezertní olej se sladkým aromatickým kouzlem, vhodný ke zjemnění salátů nebo polévek. Velmi lahodný je speciálně v krémových pokrmech, ovocných salátech nebo se dá použít k pečení místo másla.
POZOR! Pozor na známé alergie na oříšky. Alergické reakce se projevují i po použití oleje!
Dávkování:
BALENÍ:








