SLOŽENÍ:
Mletý výlisek z dýňových semen. Přírodní produkt bez chemických konzervantů s nízkou hladinou omega-6 mastných kyselin. Paleomouka je sušený výlisek semen, který zůstává po lisování oleje. Je určena k přípravě pokrmů a jako přísada při pečení.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
100g výrobku obsahuje:
Bílkoviny: 54-56g
Tuky: 10-11g
Vláknina: 3-3,5g
Omega-6: max. 5,5g
100g výrobku obsahuje:
Bílkoviny: 54-56g
Tuky: 10-11g
Vláknina: 3-3,5g
Omega-6: max. 5,5g
ALERGENY:
může obsahovat stopy mandlí, arašídů, sezamu, sóji a vlašského ořechu
může obsahovat stopy mandlí, arašídů, sezamu, sóji a vlašského ořechu
SKLADOVÁNÍ:
Na suchém a chladném místě
Recept z dýňové Paleomouky:
Dýňové krekry
3 vejce
1 kávovou lžičku soli
1 kávovou lžičku červené papriky
1 rozmačkaný stroužek česneku
10 dkg dýňové Paleomouky
plech 25x30 cm
Troubu předehřejeme na 170°C. V misce utřeme vejce se solí, paprikou, česnekem, přidáme dýňovou Paleomouku a spolu pořádně vymícháme. Plech jemně natřeme olejem, položíme na míru vystřižený papír na pečení. Papír také natřeme olejem a těsto rovnoměrně rozetřeme na v tloušťce 0,5 cm. Ostrým nožem narýsujeme čtvercovou mřížku (podle této mřížky budeme krekry lámat). Nejprve 15 minut pečeme při 170°C, poté snížíme teplotu na 160°C a 20 minut dopékáme. Hotové krekry mají být vysušené a křupavé. Po vyjmutí z trouby je nalámeme podle mřížky a skladujeme ve vzduchotěsné nádobě. Krekry můžeme jíst samotné nebo namáčet do připravených omáček či pomazánek.
OBSAH:
300g