hledat
Potřebujete poradit? Volejte 603 430 176
kategorie

Produkty

Aktuální kurz EURO

1 EUR = 23.50 Kč

Vybírat podle

Maková Paleomouka RAW 300g Solio

Země původu: Maďarsko
Dostupnost: není skladem
Cena: 55,-
RAW - potraviny, které byly zpracovávány při teplotě nepřesahující 45°C Toto zboží dodáváme do prodejen uvedených na našem eshopu pod ikonou PRODEJNY Fairtrade Fairtrade Fairtrade

SLOŽENÍ:
Mletý výlisek ze semen máku. Přírodní produkt bez chemických konzervantů. Paleomouka je sušený výlisek semen, který zůstává po lisování oleje. Je určena k přípravě pokrmů a jako přísada při pečení.

NUTRIČNÍ HODNOTY:
100g výrobku obsahuje:
Bílkoviny: 31g
Cukry: max. 5,5g
Tuky: 12g
Nasycené mastné kyseliny: max. 1,2g
Vláknina: 29,5g
Omega-6: max. 8,5g
Kyselina olejová: 5,5g
Sodík: 16,5mg
Energetická hodnota: 884kJ / 222kcal
 
ALERGENY:
může obsahovat stopy mandlí, arašídů, sezamu, sóji a vlašského ořechu
 
SKLADOVÁNÍ:
Na suchém a chladném místě
 
Recept z makové Paleomouky:
 
Rybízovo-makové muffiny
 
3 vejce
2 dcl vody
8-10 dkg xylitolu*
3 polévkové lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva nebo stejné množství sody
12 dkg makové Paleomouky
15 dkg čerstvého nebo mraženého rybízu na posypání
 
Předehřejeme troubu na 170°C. V misce vyšleháme vejce s olejem, přidáme prášek do pečiva, xylitol a ostatní složky. Když je vše dobře promíchané, přidáme makovou Paleomouku a necháme 5 minut odstát, aby masa zhoustla. Těsto nalijeme do muffinových forem, posypeme rybízem a 30 minut pečeme. Upečené muffiny vyjmeme z formy a necháme vychladnout.
 
 *Xylitol je sladidlo, které se nachází v přírodě v mnoha druzích ovoce a zeleniny, včetně různých bobulí, zejména ve švestkách, malinách a jahodách, jeho zdrojem jsou i kukuřičné plevy, plevy ovse apod. Xylitol je vhodný i pro diabetiky a má asi o 40 % menší kalorický obsah než běžný cukr. Někdy se také nazývá březový nebo dřevný cukr. Xylitol pro tento recept je také možné nahradit běžným cukrem, třtinovým, palmovým a kokosovým cukrem nebo pro diabetiky sladidlem ze stévie.
 
OBSAH:
300g