Bezlepková potravina.
Strava pro každý věk, doba přípravy 5 minut!
Instantní kaše jáhlová je lehce stravitelný výrobek s výraznou nutriční hodnotou. Má mnohostranné a snadné využití při přípravě stravy.
Základní příprava:
Do teplého mléka nebo vody přidáváme za stálého míchání kaši až docílíme požadovanou hustotu.
Jáhlové noky:
Příprava základního těsta:
Do 150 g jáhlové kaše přidejte sůl, 1 vejce a asi 1 dl studené vody. Připravte husté těsto, které nechte 10 min odpočívat. Z těsta tvarujte lžičkou noky. Vařte v osolené vroucí vodě 4-5 minut. Noky můžete přelévat sýrovými nebo ovocnými omáčkami, nebo jinak upravovat.
Též jako výtečná alternativa strouhanky v trojobalu.
Složení:
60% proso - jáhly, 40% kukuřičná krupice
pRŮMĚRné výživové hodnoty pro 100g směsi:
energie: 1633kj/385 kcal, tuky 2,1g z toho nasycené 0,5g, sacharidy 80g, z toho cukry : 0,5g; vláknina 3 g, bílkoviny 10g; sůl 0,01g
skladování
skladujte v suchu vždy dobře uzavřené
Obsah:
300 g