Bezlepková potravina.
Strava pro každý věk, doba přípravy 5 minut!
Instantní kaše rýžová je lehce stravitelný výrobek s výraznou nutriční hodnotou. Má mnohostranné a snadné využití při přípravě stravy.
Základní příprava:
Do teplého mléka nebo vody vmícháme kaši až docílíme požadované hustoty. Nechte 2-3 minuty odstát.
Ovocný koláč:
3 dl rýžové kaše smíchejte se 100 g másla nebo margarinu a 1 dl cukru. Na připravené těsto pokládáme ovoce (jablka, rebarboru, švestky atd.). Posypeme drobenkou připravenou z rýžové kaše a pečeme v předehřáté troubě na 225°C asi 20 minut. Můžeme podávat se šlehačkou nebo pudinkem.
Též jako výtečná alternativa strouhanky v trojobalu.
Složení:
rýžová mouka 100%
pRŮMĚRné výživové hodnoty pro 100g směsi:
energie: 1547kj/365 kcal, tuky 1,4g z toho nasycené mastné kyseliny 0,15g, sacharidy 81g, z toho cukry 0,15g; vláknina 2,4 g, bílkoviny 6g; sůl méně jak 0,01g
skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Obsah:
200 g