Agávový sirup je velmi sladký, nejsladší ze všech sirupů, dokonce sladší než med a cukr. Hodí se pro studenou i teplou kuchyni. Výborný je do kaší, koktejlů, nákypů, při pečení, na výrobu džemů. Pár lžiček nařeďte vodou a vykouzlíte s ním parádní domácí limonádu.
Agávový sirup je zahuštěná šťáva z kaktusů agáve. Má jemnou a neutrální chuť i barvu. Jeho hustota je zhruba někde uprostřed mezi nejřidším a nejhustším sirupem. Agávový sirup je velmi univerzální pomocník.
Tipy na použití agávového sirupu:
- domácí zmrzliny
- ovocné želé z agaru
- tofu krém, puding
- domácí rostlinná mléka
- sušenky, bábovky, koláče, muffiny...
- podpora kynutých těst
- domácí limonáda, ledový čaj, smoothies
- marmelády, džemy
- dresink na salát – smíchejte agávový sirup, olivový olej, jablečný ocet a tamari omáčku
- karobová čokoláda – smíchejte agávový sirup, kakaové máslo a karobový prášek
SLOŽENÍ:
Agáve* (80 %), voda. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Agáve* (80 %), voda. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100ml:
Energetická hodnota: 1240 kJ/296 kcal; Tuky: 0,0g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0g; Sacharidy: 75,0g, z toho cukry 74,0g; Bílkoviny: 0,0g; Sůl: 0,0g
Návod k přípravě:
Sirup z agáve je nejen zdravým, ale také chutným a všestranným sladidlem. Sirup můžete použít do ovocných salátů, jogurtů, na müsli a lupínky, palačinky a lívance, k oslazení čaje.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte při teplotě do 20°C
OBSAH:
250 ml