Sladivost 1:1
Sladidlo rostlinného původu s obsahem steviol- glykosidů. Vyrobeno z extraktů z rostliny Stevia Rebaudiana.
- Vhodný pro vaření a pečení
- Obsahuje vysoce kvalitní steviol glykosidy
- Nekalorický – 0 kalorií ! GM-free
-
Kvalitní výrobek z Rakouska
Nutriční hodnoty |
Na 100 g |
Energie |
0 kJ / 0 kcal |
Bílkoviny |
0,0 g |
Sacharidy |
> 98 g |
Tuk |
0,0 g |
sůl | 0,01 g |
SKLADOVÁNÍ:
skladujte v suchu
SLOŽENÍ:
sladidlo - erythritol, steviolglykosidy. Nadměrná konzumace může mít laxativní účinky.
DÁVKOVÁNÍ:
jednoduché - sladí stejně jako cukr
NatuSweet
NatuSweet Stevia je sladidlo přírodního původu , které se získává z listů rostliny Stevia Rebaudiana Bertoni. Listy obsahují sladce chutnající látky, tzv. „steviol glykosidy“. NatuSweet je proto ideální volba pro diabetiky. Steviol glykosidy mají až 300 krát větší sladivost než cukr.
NatuSweet:
- Má optimální chuť
- Univerzálně použitelné (nápoje, pečivo, teplé moučníky, jogurty, dressingy, džemy, atd.)
- Extrahuje se bez přidání metanolu
NatuSweet je ideální alternativa za:
- Nekalorická a chemická sladidla.
- Nízkokalorické náhražky cukru
- Vysoce kalorické výrobky (např. cukr, ovocný cukr, med, apod.)
Stevia
Stevia rebaudiana Bertoni (nazývána také stévie sladká, stévie cukrová, sladká tráva, medové lístky, stévie) bíle kvetoucí světlomilná tropická rostlina. Původní oblast výskytu jsou tropické a subtropické oblasti Jižní a Střední Ameriky. Cení se jí hlavně kvůli vysoké sladivosti. Stévie se používá především jako náhražka cukru. Rod Stevia obsahuje okolo 150 druhů bylin a keřů.
Komplex sladivých látek obsažený téměř v celé rostlině mimo kořenů, zejména v listech je tvořen několika diterpenickými glykosidy nazývanými souhrnně steviosid. Kromě samotného steviosidu jsou v rostlině obsaženy ještě: rebaudiosid A, je 1,3 – 1,5x sladší než steviosid , rebaudiosid C, D, E, dulkosid B a steviolbiosid. Steviosid se v mnoha zemích na světě používá ke slazení potravin, nápojů, v cukrářství, konzervárenském průmyslu, při výrobě zubních past a žvýkaček.
Schválení a registrace v EU
Na schválení steviol glykosidů jako potravinářské přídatné látky se dlouho v Evropě čekalo. Steviol glykosidy byly nakonec Evropskou komisí schváleny jako doplněk stravy i jako sladidlo v nařízení č. 1333/2008 a přidány do kategorie potravinářské přídatné látky E číslo 960.
Všechny výrobky NatuSweet jsou téměř bez kalorií a neobsahují glukózu.
S přírodním sladidlem NatuSweet se nemusíte vzdát sladké dobroty. Udělejte něco pro svoji štíhlou linii: Jezte sladkosti - slaďte s NatuSweet.
OBSAH:
200g