Cereální kaše Nomina ječná je kombinací velmi hodnotných obilovin. Základ tvoří ječmen (33%) s ovsem a chuť dotváří celozrnná rýže a špalda.
Ječmen je plodina, která figuruje v lidské výživě již tisíce let. Je známé, že ječná kaše byla v antice pokrmem gladiátorů a to, současnou terminologií, pro své nutriční vlastnosti. Je zdrojem sacharidů, kvalitních bílkovin, vitamínů skupiny B a E a řady minerálů. Vlákninu ječmene i ovsa tvoří optimální poměr mezi rozpustnou a nerozpustnou složkou. Polysacharidy - beta-glukany, které tvoří podstatnou část té rozpustné, jsou ceněny pro svůj pozitivní vliv na organismus.
Základní příprava:
Do teplého mléka nebo vody přidáváme za stálého míchání kaši až docílíme požadovanou hustotu. Necháme 3-5 minut odstát.
TIP!
- k zahuštění omáček, polévek, těst
- jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí
- jako pojivo do masových, zeleninových a ovocných směsí
SLOŽENÍ:
ječmen, ovesná krupice, rýže natural, pšenice špalda celozrnná, ovesné vločky
pRŮMĚRné výživové hodnoty pro 100g směsi:
energie: 1576 kJ/373 kcal, tuky 3,5g z toho nasycené mastné kyseliny 0,7g, sacharidy 69g, z toho cukry : 1g; vláknina 8,1 g, bílkoviny 12g; sůl méně jak 0,01g
skladování
skladujte v suchu vždy dobře uzavřené
Obsah:
300 g