hledat
Potřebujete poradit? Volejte 603 430 176
kategorie

Produkty

Aktuální kurz EURO

1 EUR = 23.50 Kč

Vybírat podle

BIO extra panenský olivový olej Agia Triada 500ml

Země původu: Řecko
Dostupnost: není skladem
Cena: 245,-
RAW - potraviny, které byly zpracovávány při teplotě nepřesahující 45°C Toto zboží dodáváme do prodejen uvedených na našem eshopu pod ikonou PRODEJNY BIO kvalita Fairtrade Fairtrade Fairtrade
BIO EXTRA VIRGIN OLIVE OIL 500ml

Tento prvotřídní BIO extra panenský olivový olej pochází z kláštera AGIA TRIADA (Svatá Trojice) na Krétě. K tomuto klášteru náleží rozlehlé olivové háje, o které se mniši sami starají a olivy pro lisování tohoto oleje pečlivě vybírají, což mu dodává tu nejvyšší možnou kvalitu, jemnost a nenahraditelnou chuť. Poté se olej v klášteře lisuje tradičním způsobem. Olivy pro výrobu tohoto exkluzivního oleje jsou jednodruhové, což je naprosto unikátní. Je to velmi podstatné měřítko kvality. Olivy, z nichž se tento olej lisuje, pocházejí pouze z olivových hájů přilehlých ke klášteru Agia Triada. Vzhledem k této jedinečnosti získal ochrannou známku I.G.P. Jedná se o chráněné zeměpisné označení, které se uděluje výrobkům chráněným nařízením Rady (ES) č. 509/2006. Olej se vyrábí ve velmi malém množství.

Je lisovaný za studena, z prvního lisu.

Má velmi lahodnou chuť, mimořádnou jemnost a nádherně voní. Každý odborník ocení velmi nízkou kyselost.

Neobsahuje cholesterol.

Kyselost:
0,1 – 0,8%
 
V KUCHYNI:
Je skvělý pro každý typ kuchyně – k dochucování a nakládání zeleniny, jako přísada do salátů, pomazánek, polévek, omáček, i na vaření. Lze jej užít i ke smažení, nebo jej jen zahřát a omastit s ním hotové pokrmy. Výborně se hodí k přípravě různých marinád, omáček i moučníků.

V KOSMETICE:
- olivový olej je velmi vhodný pro všechny tipy pokožky
- hodí se k aplikaci vlasových zábalů a balzámů, vlasy jsou po něm lesklé a pružné
- olivový olej má pro pokožku všeobecně zklidňující účinky, dokáže dobře ošetřit i spálenou kůži od sluníčka či drobná bodnutí od hmyzu

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
K přímé spotřebě.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100g výrobku:
energetická hodnota: 3763 kJ/899 kcal; tuky: 100 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 14 g; sacharidy: 0 g; z toho cukry: 0 g; bílkoviny: 0 g; sůl: 0 g.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v chladu a suchu, ne na přímém slunci.


OBSAH:
500 ml

 

Fotogalerie produktu: