Kvalitní olivový olej jemné chuti a vůně. Vyrábí se z ručně sbíraných oliv, mechanickými postupy a metodou lisování za studena.
Oblast: Messinia, Kalamata
Odrůda oliv: Koroneiki
Acidita: 0,3-0,6.
Minimální trvanlivost: 31.8.2026
Nikolopoulos Estate
Tento rodinný podnik se nachází v oblasti Messinia – 30 kilometrů západně od Kalamaty v jižním Řecku – a skládá se z několika sadů s více než 3000 olivovníky pěstovanými certifikovaným způsobem. Olivové plody tu sklízí od prosince do ledna ručně, tak jak se traduje tisíce let. V návaznosti na umění jejich předků spojili tradiční metody s moderní technologií, aby dosáhli nejúčinnějších výrobních metod a zároveň splnili standardy kvality. Příznivé podnebí oblasti, ideální nadmořská výška 400 metrů a vápenitá půda jsou obzvláště příznivé pro pěstování oliv. Jedinou pěstovanou odrůdou oliv je tradiční odrůda Koroneiki, odkud také pochází velmi oblíbená oliva Kalamon.
Zakladatelem tohoto podniku je Panos Nikolopoulos a byl to právě on, kdo od roku 1960 zasadil většinu olivovníků vlastníma rukama a pečlivě o ně s láskou pečoval. Možná právě to je hlavní tajemství kvality jejich olivových olejů.
Jejich moto zní: „Vášeň, láska a oddanost jsou naše zásady, které zajišťují, že vyrábíme pouze vysoce kvalitní extra panenský olivový olej, který kombinuje tradiční a moderní výrobní postupy.“
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
K přímé spotřebě.
K přímé spotřebě.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 ml výrobku:
energetická hodnota: 3404 kJ/ 828 kcal; tuky: 92 g; z toho nasycené mastné kyseliny:13 g, mononenasycené mastné kyseliny: 73 g, polynenasycené mastné kyseliny: 6 g; sacharidy: 0 g; z toho cukry: 0 g; bílkoviny:0 g; sůl: 0 g.
energetická hodnota: 3404 kJ/ 828 kcal; tuky: 92 g; z toho nasycené mastné kyseliny:13 g, mononenasycené mastné kyseliny: 73 g, polynenasycené mastné kyseliny: 6 g; sacharidy: 0 g; z toho cukry: 0 g; bílkoviny:0 g; sůl: 0 g.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v chladu a suchu, ne na přímém slunci.
Skladujte v chladu a suchu, ne na přímém slunci.
OBSAH:
5 l