... s celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který byl v r.2008 oceněn na Mezinárodním potravinářském veletrhu Salima v kategorii TRENDY. Výrobek splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou. Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba. Kromě lepku neobsahuje naše směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na chutný chléb.
Bezlepkový výrobek:
Obsah lepku nižší jak 10 mg na 100 g výrobku určeného ke spotřebě.
Použité suroviny:
Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo guarová guma, lněné semínko, sůl, chlebové koření
pRŮMĚRné výživové hodnoty pro 100g směsi:
energie: 1425kj/337 kcal, tuky 1,7g z toho nasycené 0,3g, sacharidy 68g, z toho cukry : 3,8g; vláknina 10,5 g, bílkoviny 7,2g; sůl 2g
Základní příprava:
Směs je určena jak pro pečení v domácích píckách (krátký dvouhodinový program), tak v běžné troubě. V tomto případě k 500 g směsi přidáme 440 g vody, 20 g oleje a 13 g čerstvého droždí. Těsto vymícháme a dobře zpracované necháme 15 minut stát. Pak jím naplníme důkladně vymazanou formu. Chléb necháme kynout 45- 60 minut. Pečeme ve vyhřáté troubě (nejprve 200°C pak 180°C) asi 60 minut.
Skladování:
Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené v původním obalu.
Balení:
500 g