Podle vědeckých výzkumů za poslední léta je využitelnost vápníku z rostlinných zdrojů – zejména sezamové semínko, slunečnicové semínko, makové semínko, ořechy, listová zelenina – vyšší než u mléka a mléčných výrobků, kde je vázán na kasein. Maková semínka se hojně konzumují zejména v zemích střední a východní Evropy.
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
Mák si můžeme sami doma umlít na speciálním mlýnku na mák (dá se použít i běžný mlýnek na kávu). Přidáváme jej do kaší, celozrnných buchet a moučníků, do celozrnných housek, na celozrnné nudle, do sladkých pomazánek.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):
2198 kJ/525 kcal. Bílkoviny: 18 g. Sacharidy: 28,1 g (z toho cukry 3 g). Tuky: 41,6 g (z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g). Vláknina: 19,5 g.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte na suchém a chladném místě.
SLOŽENÍ:
Mák modrý 100%.
OBSAH:
250 g