Criollo – klenot ve světě kakaa…
Kakovníky odrůdy Criollo mají původ ve Střední Americe a jižním Mexiku.
Slovo Criollo přeloženo ze španělštiny znamená místní nebo domorodý. Je to odrůda, která se pěstuje velmi málo – tvoří necelé jedno promile světové produkce. Na rozdíl od ostatních odrůd má širokou škálu chutí, od ovocných ke kořeněným a vyžaduje pouze krátkou dobu fermentace. Kakaovníky jsou velmi choulostivé na pěstování, jsou citlivé na choroby a škůdce. Tomuto odpovídá i nízká produkce a vysoká cena.
Pokud si ale chcete pochutnat na výtečném kakau a zároveň zdravě zamlsat, jistě nesáhnete vedle, když zvolíte právě kakao Criollo.
SLOŽENÍ:
100% nepražený kakaový prášek z odrůdy kakaa Criollo, ze společnosti Pangoa*
*produkt ekologického zemědělství
NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1449kJ/346 kcal; tuky: 11 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 6,5 g; sacharidy: 20 g; z toho cukry: 1,6 g; bílkoviny: 28 g; sůl: 0g.
ALERGENY:
Může obsahovat stopy mléka, sezamu, lískové oříšky a mandle.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu a chladu
OBSAH:
250 g