hledat
Potřebujete poradit? Volejte 603 430 176
kategorie

Produkty

Aktuální kurz EURO

1 EUR = 23.50 Kč

Vybírat podle

Fazole adzuki 500g Zdraví z přírody

Zboží v expiraci
Země původu: Kanada
Dostupnost: skladem
Původní cena: 45,-
Ušetříte: 13,-
Cena: 32,-
ks
Fairtrade Fairtrade Fairtrade

Minimální trvanlivost: 9.3.2024 (1 ks skladem)

Nazývají se fazole, ale jsou příbuzné spíše mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.

POUŽITÍ:

  • příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibolkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou
  • salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou
  • polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto s fazolemi adzuki - podívejte se na recept, který jsme pro vás připravili
  • zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použí umeocet a rostlinnou smetanu
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů
  • nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut
  • koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout

Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.

SLOŽENÍ:
fazole adzuki
 
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.
 
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE na 100 g výrobku:
Energetická hodnota 1281 kJ/304 kcal; tuky: 1,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g; sacharidy: 41,5 g; z toho cukry: 3,1 g; bílkoviny: 23,1 g; sůl: 0,0 g.
 
ALERGENY:
Může obsahovat stopy lepku.
 
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
 
OBSAH:
500 g

Fotogalerie produktu: