Boby fazole mungo mají olivově zelenou barvu. Pro svoji příjemnou chuť a lehkou stravitelnost si získávají stále větší popularitu.
Někdy je fazole mungo nazývána zelená sója a původem pochází z Indie. Je oblíbená na celém Dálném Východě. Hlavními producenty této zajímavé plodiny jsou Thajsko, Čína a Austrálie.
SLOŽENÍ:
Fazole mungo
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
Fazole mungo namočte cca na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 25 minut. Pokud použijete tlakový hrnec, doba varu se zkrátí na polovinu.
KALORICKÁ HODNOTA/ENERGIE (na 100g):
energetická hodnota: 1452 kJ/347 kcal; tuky: 1,2g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g; sacharidy: 63g; z toho cukry: 7 g; vláknina 16 g; bílkoviny: 24 g; sůl: 0,0 g.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
ALERGENY:
Baleno v prostředí, kde se zpracovávají i lepkové obiloviny.
OBSAH:
500 g