hledat
Potřebujete poradit? Volejte 603 430 176
kategorie

Produkty

Aktuální kurz EURO

1 EUR = 23.50 Kč

Vybírat podle

Vít Syrový - Tajemství kosmetiky

Země původu: Česká republika
Dostupnost: skladem
Cena: 329,-
ks

Příručka zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno přijímá společně se svou kosmetikou …

Praktická příručka zákazníka, který chce vědět, jak kosmetické a další prostředky denní péče působí na tělo, duši a okolní přírodu. V prvé řadě má čtenáři pomoci orientovat se v poněkud tajemných označeních použitých přísad, uváděných na obalech běžné kosmetiky. Rozsáhlé tabulky, které tvoří součást této knihy, seznamují s více než 1470 kosmetickými ingrediencemi. Jsou v nich uvedeny potenciální přínosy či rizika každé z nich pro zdraví i životní prostředí a zároveň i jejich číselné hodnocení. Autor poskytuje návod, jak se vyhnout škodlivým sloučeninám a zbytečným zdravotním rizikům, vyplývajícím z užívání nekvalitní kosmetiky. Naznačuje nejen to, čím nahradit nevhodné kosmetické produkty, ale zaměřuje se i na mycí a čisticí prostředky. Kniha zahrnuje rovněž stručný přehled nejužívanějších druhů kosmetiky, možné přírodní alternativy, tabulky rostlinných olejů s jejich účinky a další zajímavé tipy.
 
O AUTOROVI
Vít Syrový se narodil roku 1964 v Praze. Vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. Kromě toho absolvoval postgraduální stipendijní pobyt v Rakousku na Zemědělské univerzitě ve Vídni. Také v současnosti se věnuje rozvoji svých vědomostí a rozšiřování obzoru poznání.
Pracoval v potravinářském výzkumu, ve výrobě i obchodu, což mu přineslo praktické zkušenosti. Jelikož má odlišné názory na prozatím převažující praktiky všech těchto oborů, vydal se na soukromou dráhu. V současnosti působí jako nezávislý odborný poradce zdravého životního stylu, ponejvíce v oblasti dietetických konzultací, výživových doporučení a dalších s tím souvisejících oblastí. Mimo jiné provádí testování nepostradatelných látek, základních elementů, toxinů atd. Vhodnými úpravami životosprávy se snaží nejen harmonizovat organismus, ale docílit i potřebných změn ve složení krve.
Nejvíce známý je svou publikační činností v oblasti zdravé výživy. Pořádá domácí i zahraniční veřejné přednášky, školení a odborné kurzy pro vysoké a střední školy, mateřské kluby či další zařízení.
Jeho přístup k životosprávě a zdravé výživě se však zásadně odlišuje od striktních a neodborných systémů, které se u nás mnohdy rozšiřují. Vít Syrový totiž vychází z přírodních zákonitostí, z nichž vyvozuje, co vše má příznivý vliv na tělesné, duševní i duchovní zdraví.
 
206 stran, brožovaná vazba