hledat
Potřebujete poradit? Volejte 603 430 176
kategorie

Produkty

Aktuální kurz EURO

1 EUR = 23.50 Kč

Vybírat podle

Vločky pohankové 500g Zdraví z přírody

Země původu: Polsko
Dostupnost: skladem
Cena: 65,-
ks
RAW - potraviny, které byly zpracovávány při teplotě nepřesahující 45°C Fairtrade Fairtrade Fairtrade
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
 
Pohankové vločky se vyrábí napařením a rozlisováním pohankových krup. Díky tomu, že byly tepelně ošetřeny, nepotřebují oproti syrovému zrnu žádnou nebo téměř žádnou úpravu.
 
V Evropě známe pohanku od 12. století, kdy k nám přišla z Ruska, kam doputovala z jihovýchodní Asie. V průběhu staletí pak patřila k nejčastěji konzumovaným potravinám, než v 18. století ustoupila pšenici, žitu a rýži. Z botanického hlediska nepatří mezi trávy, ale je příbuzná takovým plodinám, jako je rebarbora nebo šťovík. Pohanka je přirozeně bezlepková plodina.
 
TIPY NA RECEPTY A POUŽITÍ:
 
Kaše
– vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
– pro krémovější chuť, vločky pár minut povařte
 
Krémové polévky
– do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte
– s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou
 
Pečivo
– při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
 
Smoothie
– rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...
 
Karbanátky, burgery, sekaná
– vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
 
Lívance
– nahraďte 1/4 mouky vločkami
 
Pomazánky
– lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)
 
Sušenky
– nahraďte 1/4 mouky vločkami
 
Granola
– vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °C
 
Drobenka
– rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje
 
Nepečené cukroví
– rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
 
Pečené cukroví
– Pohankové tartaletky s kešu krémem
recept je popsán v jarních Dobrotách 2016 na straně 15
 
SLOŽENÍ:
Vločky pohankové. Může obsahovat stopy lepku.
 
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
 
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g VÝROBKU:
Energetická hodnota: 1 530 kJ/361 kcal; tuky: 3 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 71 g; z toho cukry: 2 g; bílkoviny: 12 g; sůl: 0,003 g.
 
SKLADOVÁNÍ:
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
 
OBSAH:
500 g