Minimální trvanlivost: 17.10.2023 (1 ks skladem)
Rýžové vločky se vyrábějí z celozrnné rýže. Rýžové vločky mají neutrální chuť, příjemnou rýžovou vůni a výraznou tvrdost. Pro lepší chuť je nutné je povařit. Dobře drží tvar i po uvaření. Vychutnejte si je v biokvalitě. Jsou přirozeně bezlepkové a vyrobené z celozrnné rýže.
POUŽITÍ:
- polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte
- kaše - z rýžových vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě
- knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
- placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte
- sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
- pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
- mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout
SLOŽENÍ:
Vločky rýžové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g VÝROBKU:
Energetická hodnota: 1 484 kJ/350 kcal; tuky: 2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; sacharidy: 74 g; z toho cukry: 2 g; bílkoviny: 8 g; sůl: 0,025 g.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
OBSAH:
250 g