hledat
Potřebujete poradit? Volejte 603 430 176
kategorie

Produkty

Aktuální kurz EURO

1 EUR = 23.50 Kč

Vybírat podle

Bezlepková směs NOMIX 500g Nominal

Zboží v expiraci
Země původu: Česká republika
Dostupnost: skladem
Původní cena: 62,-
Ušetříte: 17,-
Cena: 45,-
ks
Fairtrade Fairtrade
Minimální trvanlivost: 20.1.2024 (1 ks skladem)

Bezlepková směs NOMIX...

Je vhodná k přípravě kynutých, třených i křehkých těst. Na stránkách Nominal naleznete inspirativní recepty na koláče, buchty, knedlíky, lívance, palačinky, křehká těsta i vánoční cukroví, ale také třeba na pizzu nebo přílohový knedlík.
 
Tento produkt se řadí mezi potraviny „bez lepku“, obsahuje méně jak 20 mg na 1 kg výrobku a splňuje tak přísnou normu stanovenou WHO a EU. Základní složení je deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, kukuřičná mouka, lněná mouka, cukr, zahušťovadlo (guarová mouka), lecitin, kypřící látka (E450, E500) a sůl.

DOPORUČENÉ RECEPTY:

SLADKÉ KYNUTÉ TĚSTO
350g bezlepkové mouky NOMIX, cca 200ml vody (mléka), 80g cukru (vč. vanilkového), 45ml oleje (rozpuštěného másla), 15g čerstvého droždí, 2-3- špetky soli, 1 vejce, citrónová kůra

Těsto připravíme tak, že smícháme všechny suroviny najednou. Během míchání čekáme alespoň 8 min., než začneme upravovat konzistenci, protože suroviny bobtnají postupně. Po vymíchání necháme odležet asi 5-10 min. a hned tvarujeme. Po nakynutí pečeme např. vánočku a koláč na plech při 170°C asi 35 min., malé koláčky a české buchty při 210-220°C asi 6-8 min. Připravujeme-li vánočku, můžeme do těsta přidat rozinky, ořechy, mandle nebo citronovou kůru.
 
KŘEHKÉ TĚSTO
200g bezlepkové mouky NOMIX (20g můžeme nahradit hl.kukuřičnou nebo pohankovou moukou), 65g povoleného másla, 65g moučkového cukru (vč. vanilkového), 50ml mléka, 1 žloutek, 1/2 sáčku kypřícího prášku, citrónová kůra
 
Suché suroviny promícháme, přidáme máslo, mléko a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu v chladu. Těsto je vhodné pro přípravu ovocných mřížkových koláčů, tvarohových koláčů apod. nebo pečeme jako základ a plníme čestvým ovocem (příp. krémem).
 
TŘENÉ TĚSTO
200g bezlepkové mouky NOMIX, 4 vejce, 70ml (teplé) vody, 180g cukru (vč. vanilkového), 140ml oleje, 1 balíček kypřícího prášku, chceme-li kakaovou nebo mramorovou, kakao (1-2 PL)

V míse důkladně vymícháme celá vejce, cukr a olej. Postupně přidáváme střídavě mouku smíchanou s kypřícím práškem a vodu. Chceme-li mramorovou bábovku, v tuto chvíli malou část těsta oddělíme a smícháme s kakaem. Vlijeme do vysypané formy. Pečeme při 150°C asi 20 min., poté teplotu zvedneme na 170°C a dopékáme dalších asi 250min. Pokud těsto vylijeme v tenčí vrstvě na plech (např. na ovocný koláč), dobu pečení zkrátíme.
 
LÍVANCE
100g bezlepkové mouky NOMIX, 250ml mléka, 15-20g cukru, 10g droždí, 1 vejce, špetka soli, citrónová kůra

Droždí rozmícháme v troše vlažného mléka se lžičkou cukru a trochou Nomixu. Necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek vlažného mléka, vejce a postupně přidáváme Nomix a sůl. Těsto zaděláváme v míse kvedlačkou. Necháme ho na teplém místě přikryté kynout, až zdvojnásobí objem. Lívanečník vymastíme a smažíme lívance.
 
SKLADOVÁNÍ:
skladujte v suchu vždy dobře uzavřené

SLOŽENÍ:
deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, kukuřičná mouka, lněná mouka, cukr, zahuštovadlo: guarová mouka, sójový lecitin, kypřící látka (E450, E500)
 
pRŮMĚRné výživové hodnoty pro 100g směsi:
energie: 1442 kJ/341 kcal, tuky 1,9g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 71g, z toho cukry : 3,2g; vláknina 7,4g, bílkoviny 6,2g; sůl 0,25g
 
BALENÍ:
500g